Vardag

Så trappar du ner ditt saltberoende

En person grillar kött och majskolvar.
Att äta mer än sex gram salt per dag ökar risken för högt blodtryck, vilket i sin tur ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Grillad mat, chips och salta snacks hör kanske sommaren till. Faktum är att vi äter alldeles för mycket salt, men det går att trappa ner på relativt kort tid med några enkla knep.

Publicerad Uppdaterad

Många har någon i sin närhet som alltid saltar maten lite extra, eller kanske till och med har med salt i väskan för att rädda upp en tråkig lunch.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS