Debatt
Ta för dig av julbordet, men gör det klokt
”Vår nya hypotes är att tradition och vetenskap inte är oförenliga, åtminstone inte vad det gäller julbordet”, skriver läkaren och docenten Ralf Sundberg tillsammans med dietisten Jenny Levin, och ifrågasätter den traditionella synen på det ”feta” och doppgrytan på julbordet. De pläderar för alternativ och bättre kunskap.
Vi närmar oss nu raskt julbordet med alla dess godheter och frestelser. Tradition är en sak och vetenskap en annan, har man hävdat i decennier. Att det vi traditionellt äter till jul ger ett högt intag av mättat fett från skinka, korvar, smör och gräddig Janssons frestelse, samt att det är det mättade fettet som utgör en ökad risk för bland annat hjärtkärlohälsa, har vi trott.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP