Nyheter

Viktigast att lyssna

Behovet av att tala om det som skett, men även att samlas i tyst bön, är stort. Norska kyrkan har extrabemanning i sina församlingar under resten av sommaren för att kunna möta alla som behöver det.

Ett land i kris behöver organisationer som stöttar befolkningen. I Norge var Röda korset och Norska kyrkan snabbt på plats för att bistå med hjälp. – Vår yttersta uppgift är att inte lämna någon ensam utan att förmedla att Gud finns där för alla, säger Trude Evenshaug från Norska kyrkan.

Norge går en ny verklighet till mötes. De fem dagar som gått sedan Anders Behring Breivik misstänkts ha mördat minst 76 personer har präglats av sorg och förtvivlan. Men också av stöd och solidaritet.
Endast ett par timmar efter att larmet om en skytt på lägerön Utöya gått ut, fanns representanter från norska Röda korset på plats. Organisationen är en del av den norska beredskapsplanen, och rycker ut i händelse av en nationell katastrof. Organisationen bidrog med båtar för att leta efter saknade ungdomar och hade dessutom frivilliga på det hotell dit de överlevande från Utöya fördes.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS