Ungdomar

Online-predikantskola för unga startar – väcker stort intresse

Många unga svenskar vill lära sig att predika.

Nästa vecka startar en predikantskola online för unga som känner en kallelse att förkunna. Initiativtagare är Marco Strömberg och Daniel Steen, som vill förlösa en ny generation tjänstegåvor. I skrivande stund har närmare hundra ungdomar anmält sig.

Publicerad Uppdaterad

Det började med att Marco Strömberg var med och arrangerade TV Vision Sveriges nyårskonferens vid årsskiftet då bara ungdomar predikade och delade vittnesbörd. Temat var ”The Calling” (”Kallelsen”) och tanken med konferensen var att uppmuntra ungdomarna och de som lyssnade att leva i sin kallelse.

Nästa steg var en konferens om kallelse med samma namn i Solna, där både Marco Strömberg och Daniel Steen, pastor i Sion Flen, medverkade och över 150 ungdomar deltog.

Marco Strömberg.
Daniel Steen.

– Daniel Steen kom med idén att göra en predikantskola med liknande upplägg. Vi ser ett stort behov av att inspirera och förlösa en ung generation tjänstegåvor att bejaka sin kallelse och bli duktiga ordets förkunnare, förklarar Marco Strömberg.

– I ett större perspektiv har vi sett en alldeles för svag återväxt av nya pastorer och predikanter, fortsätter han.

Vi ser ett stort behov av att inspirera och förlösa en ung generation tjänstegåvor att bejaka sin kallelse och bli duktiga ordets förkunnare.

Marco Strömberg

Undervisningen kommer att ske online på Zoom den sista tisdagen i varje månad med början den 27 augusti, till och med april 2026. Under två timmar kommer flera kända förkunnare att undervisa och ge möjlighet till ungdomarna att ställa frågor.

Bland lärarna finns, förutom Steen och Strömberg, även Johnny Foglander, Carl-Gustaf Severin, Joakim Lundqvist, Hans Jansson, Johannes Amritzer, Jonas Andersson och Anders Olsson. Michael Kimuli från Uganda ska undervisa om att förbereda sig i bön inför predikan. Några amerikanska predikanter kommer eventuellt också att medverka.

Många ungdomar deltog i konferensen The Calling i Solna. Nu blir det en predikantskola på webben med samma upplägg.

Undervisningen handlar bland annat om att leva det man lär, att förbereda sig i Ordet, att presentera evangeliet med kraft, att fånga upp Guds vilja för gudstjänsten, att beröra den som inte är kristen och att förkunna profetiskt.

Avgiften för alltihop är 200 kronor och information om anmälan finns på The Callings hemsida. 

Undervisningen på predikantskolan kommer att ske via Zoom.
Powered by Labrador CMS