Vardag
Vi slänger mindre – men förvarar grönsakerna fel
Med små medel – som att förvara maten rätt – kan man få den att hålla längre.
Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT
Om gurkan fick ligga framme i rumstemperatur och löken hamnade i kylen så skulle de hålla längre. Att förvara maten rätt är en viktig del i att minska svinnet.
Varje år slängs cirka 200 000 ton fullt ätbar mat i de svenska hushållen, och frukt och grönsaker hör till de största svinnbovarna – både i hemmen och i butikerna. Matsvinnet är dock på tillbakagående, visar en Sifo-undersökning.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP