Vardag
Bagaren vill att vi använder gamla sädesslag
Bagaren Sébastien Boudet vill att vi bakar med sädesslag som gynnar fjärilar och bin – och som han tycker ger bättre bröd.
Pontus Lundahl/TT
De odlades i Sverige för hundratals år sedan. Nu kan gamla spannmålssorter bli en räddning i ett varmare klimat – och ge godare och nyttigare bröd, anser bagaren Sébastien Boudet.
– Formfranska från butiken är det mest kärlekslösa du kan ge dina barn, säger han.
Sébastien Boudet skär upp ett ångande fullkornsbröd som han just tagit ur ugnen i sitt kök. Det är klart plattare än de fluffiga skapelserna på butikshyllorna.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP