Webb-tv

Världen idag släpper special­program om yttersta tiden

Vem kommer Antikrist att vara? Vad innebär märket med talet 666? Och har Bibelns förutsägelser om ”den sista tiden” redan börjat slå in? Det är frågor som avhandlas i Veckans nyheters specialprogram om Uppenbarelse­boken.

– Bibelns sista bok har alltför länge varit en stängd bok i många kyrkor, säger Sven Almkvist.

Publicerad Uppdaterad

Under våren 2024 har den teologiska frågan i slutet av varje avsnitt av Veckans nyheter handlat om Uppenbarelse­boken. Nu har sekvenserna klippts ihop till ett enda långt specialprogram på nästan tre timmar.

Förutom diskussionerna som redan spelats in har det tillkommit fördjupande mellan­snack om frågor som ”uppryckandet”, de sju församlingarna och ett tredje tempel. Därtill innehåller programmet en film­sekvens från ön Patmos, som program­ledaren Sara Andersson var på tidigare i somras. 

Veckans nyheters kommentator Sven Almkvist gläds över programmet.

– Uppenbarelseboken är Bibelns sista bok och den har alltför länge varit en stängd bok i många kyrkor och församlingar, säger han.

Almkvist påpekar att all skrift i Bibeln är till nytta att undervisa ifrån och att Uppenbarelseboken inte är något undantag.

– Det är synd att många missar välsignelsen av att läsa och lyssna på Uppenbarelsebokens fantastiska budskap.

Uppenbarelseboken ger detaljer om jordens framtid, påpekar Sven Almkvist.

Enligt Almkvists erfarenheter är intresset för Uppenbarelse­boken i själva verket större bland människor utanför kyrkorna än innanför.

– Jag har mer än en gång häpnat över det förakt som en del pastorer och teologer visat på synen på Guds heliga budskap i Uppenbarelse­boken, säger han.

Sven Almkvist är övertygad om att Bibelns sista bok har konkreta uppgifter kring vad som kommer ske i framtiden, och att det som förutsägs inte ligger alltför långt bort.

Jag har mer än en gång häpnat över det förakt som en del pastorer och teologer visat på synen på Guds heliga budskap i Uppenbarelse­boken.

Sven Almkvist

– Jag tror verkligen att Uppenbarelse­bokens författare inte ljuger när han öppnar framtidens olika sigill. 

Programmet släpptes på Världen idags Youtube­kanal och play-sida på fredags­eftermiddagen. För den som inte vill se hela avsnittet på en gång finns det en kapitel­indelning.

Powered by Labrador CMS