Webb-tv

Varför fick islam företräde i SVT:s Israel­rapportering?

Lutar SVT åt ett propalestinskt håll i sin Israel­rapportering? Hur ska man se på köpcenter­dådet där privat­personer stoppade skytten? Och hur allvarlig var tomat­attacken mot utrikes­ministern? Det är frågor som tas upp i det här avsnittet av Veckans nyheter. Även frågan om huruvida det finns en ”islams andemakt” över Sverige diskuteras.

Publicerad Senast uppdaterad

I måndags var det exakt ett år sedan Hamas blodiga attack mot Israel. Sedan dess har medierapporteringen skiftat från att handla om hoten mot Israel till det som ibland beskrivs som ”Israels krig” eller ”Israels krigföring”.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter får Sven Almkvist kommentera tre olika SVT-inslag om Israelfrågan där neutraliteten kan ifrågasättas.

Därefter från Almkvist, lite kort, kommentera tre andra händelser från den senaste tiden. Det handlar om köpcenter­dådet i Kungsbacka där privatpersoner grep in mot en 14-åring; om tomatattacken mot utrikesminister Maria Malmer Stenergard (M); och om att psykologi­professorn Jordan B Peterson och komikern Russel Brand ledde tusentals människor i bönen Fader vår.

I slutet av programmet diskuteras kapitel 10 i Daniels bok, där det framkommer olika aspekter av den andliga verkligheten. Frågorna som ställs är bland annat varför bönesvar kan dröja och ifall det finns olika onda andemakter över Sverige. 

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS