Nyheter

Tre flugor i en smäll på Nyhem

- Vi vill visa upp vad som finns ute i landet. Det handlar inte om att ge en modell att kopiera, men exempel att inspireras av, säger Andreas Ardenfors, nytillträdd ordförande för Nyhemsveckan.

Nu är pingströrelsens eget Mecka, Nyhemsveckan, igång utanför Mullsjö. Nytt för i år är kvällsmötena som varje kväll arrangeras av olika församlingar. En annan nyhet är att pingstvännerna fått sin alldeles egna vårdcentral.

Under parollen "Sveriges största andliga folkfest", bjuder Nyhemsveckan för 94:e året i rad in till sommarkonferens mellan tallarna runt sjön Stråken.
Mellan 10 000-15 000 personer hittar varje år hit och Nyhemsveckans nytillträdde ordförande, Andreas Ardenfors, berättar att undersökningar visar att det varje dag är många nya ansikten på området.
– Folk kommer och går under veckan i väldigt hög utsträckning, konstaterar han. En av anledningarna tror Nyhems ordföranden är att veckan är tredelad: Först kommer ungdoms helgen som blir huvudkonferensen på måndagen som sedan går in i midsommarfirandet över andra helgen.
– De är olika fokus på de olika delarna, säger han. Nu till midsommarhelgen är det exempelvis familjen som står extra i centrum.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS