Mat

Populär kötträtt fick egen dag 

Amo Sami på Pizzeria Alcamo i Jönköping gör i ordning en kebabtallrik. Sami tror att det kan bli rusning inför kebabens dag på onsdag.

Kebabsås, kebabkrydda, kebabkött, kebabpizza och kebabtallrik. Ja, det finns mycket som har med kebab att göra. Rätten kom till Sverige på 1980-talet och har gjort sitt avtryck på svenskarnas smaklökar.

Publicerad Senast uppdaterad

Snart är det dags för kebabens dag, närmare bestämt den 11 september. Kebab kommer från ordet kabab, vilket betyder grillat kött på arabiska, och har ätits i årtusenden. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS