Nyheter

Miljontals ägg i timmen äts när svenskarna firar påsk

Ägg är sedan länge ett extra populärt livsmedel under påskhelgen. Foto: Noella Johansson/TT
Richard Tellström. Foto: Pressbild

Ägg har blivit ett livsmedel som för många är synonymt med påsk, vilket även märks i konsumtionen. Under påsken ökar äggätandet i Sverige med omkring 50 procent – och vi svenskar beräknas sätta i oss omkring 70 miljoner ägg.

Publicerad Senast uppdaterad

Under påskveckan äts det i Sverige cirka fyratusen ton ägg och bara under påskdagen beräknas vi äta sex miljoner ägg – i timmen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS