Webb-tv

Hur länge ska V gulla med terror­kramare?

Varför poppar antisemitism och terrorvurmande upp i just Vänster­partiet? Ska norrlänningar tvingas flytta på grund av naiva svenska politiker? Och vad är Tobias Billströms tre bästa insatser som utrikes­minister? Det är frågor som tas upp i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. 

Publicerad Uppdaterad

Avslöjande om antisemitism står i fokus i säsongens andra avsnitt av Veckans nyheter. Frågorna som diskuteras är bland annat varför antisemitismen tycks frodas i just Vänsterpartiet och hur partiledaren Nooshi Dadgostar ska kunna förena ”Palestina­vänstern” med ”regnbågs­vänstern” i ett och samma parti.

Det andra ämnet som diskuteras är det faktum att norrlänningar kan tvingas flytta söderut ifall det skulle bli en matkris i Sverige. Här tror Sven Almkvist att det kan bli ganska svårt.

– Skulle någon bokstavligen försöka tvångsförflytta norrlänningar skulle de få smaka på norrländskt stål, säger han.

Det tredje ämnet som tas upp är att utrikesminister Tobias Billström avgår. Här listar Sven Almkvist Billströms bästa tre insatser, samt vad som varit mindre bra med honom.

Det sista ämnet är som vanligt en teologisk fråga och handlar den här gången om en dröm i Bibeln som tycks ha blivit verklighet.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS