Nyheter

How grey is our God ...

Att Gud är grå är ju inte riktigt samma som att han är fantastisk.

I början av den här hösten befann jag mig (Mattias) på Nya slottet Bjärka Säby. Det var en förväntansfull och lite pirrig stämning då en klass på bibel­skolan skulle möta varandra för första gången. Vi var samlade i en sal som kallas Rotundan som har en fantastisk akustik, och vi enades i lovsång och tillbedjan.
Men när jag stod där och sjöng, vandrade tanken i väg lite. Kanske du också har varit med om hur man helt plötsligt märker att man tänker på något helt annat än det man borde tänka på, typ. Det gick upp för mig att vi alla sjöng sången "How great is our God" ganska slarvigt och oartikulerat, så det jag hörde oss sjunga var "How grey is our God". Att Gud är grå är ju inte riktigt samma som att han är fantastisk, tänkte jag och log lite för mig själv.
Jag har en annan sång som blivit omöjlig att sjunga rätt när det väl blivit fel. Den har text­raden "In the end he will come and save the world" där jag hade lite svårt att höra den egentliga texten på skivan och i stället hörde mig själv sjunga att indianer skulle komma och rädda världen, tveksam teologi ;-)

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS