Nyheter
Galileiskt företag odlar alternativ till konserveringsmedel
Organiska konserveringsmedel skulle vara bättre för människan än kemiska konserveringsmedel, menar ett israeliskt nystartsföretag.
Foto: Anders Wiklund/TT
Ett israeliskt nystartsföretag har tagit fram ett organiskt alternativ till kemiska konserveringsmedel. Genom en speciell jäsningsprocess förmår de bakterier att producera smaklösa proteiner som förhindrar mögeltillväxt i mat, och som de snart hoppas kunna testa i större skala.
Den israeliska forskningsnyhetssajten No Camels berättar att företaget Bountica, som är baserat i staden Kiryat Shmona i norra Israel, använder sig av en process som kallas för ”precisionsjäsning” och som annars brukar användas för att ta fram nya mediciner.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP