Bakverk

Fettisdagen: Semmel­ätandet väntas slå nya rekord i år

I Sverige äter vi drygt fyrtio miljoner semlor per år. Bild från Bageriet BAK i Hökarängen.

I dag är det fettisdagen och rekord­många människor väntas äta semlor i år. Efter fettisdagen kommer ask­onsdagen vilken enligt kyrkoåret inleder fyrtiodagars­fastan fram till påsk.

– Fastan är som en inre vårstädning, säger kyrkoherde Robert Thysell till Världen idag.

Publicerad Senast uppdaterad

På många arbetsplatser är det vanligt att servera semlor på fettisdagen. Robert Thysell som är kyrkoherde vid Svenska kyrkan i Sollentuna, är en av de arbetsgivare som är mycket angelägen om detta. När han själv för några år sedan låg på sjukhus, ringde han till sina kollegor för att försäkra sig om att de skulle få semlor. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS