Bakverk
Fettisdagen: Semmelätandet väntas slå nya rekord i år
I Sverige äter vi drygt fyrtio miljoner semlor per år. Bild från Bageriet BAK i Hökarängen.
Henrik Montgomery/TT
I dag är det fettisdagen och rekordmånga människor väntas äta semlor i år. Efter fettisdagen kommer askonsdagen vilken enligt kyrkoåret inleder fyrtiodagarsfastan fram till påsk.
– Fastan är som en inre vårstädning, säger kyrkoherde Robert Thysell till Världen idag.
På många arbetsplatser är det vanligt att servera semlor på fettisdagen. Robert Thysell som är kyrkoherde vid Svenska kyrkan i Sollentuna, är en av de arbetsgivare som är mycket angelägen om detta. När han själv för några år sedan låg på sjukhus, ringde han till sina kollegor för att försäkra sig om att de skulle få semlor.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP