Nyheter

”En miljon muslimer har lämnat islam i Iran”

En iransk kristen man ber under en mässa i Teheran. Enligt uppgifter växer just nu den kristna kyrkan snabbt i Iran.

En ”Jesus-revolution” kan vara på gång i Mellanöstern. Från Iran, Yemen och Afghanistan kommer rapporter om muslimer som vänder sig till Jesus, skriver CBN.

Publicerad Senast uppdaterad

Enligt den kristna nyhetskanalen CBN är det just nu ett aldrig tidigare skådat antal muslimer, framför allt från Iran, som väljer att följa Kristus. En situation som Världen idag även tidigare har skrivit om.

Man menar att iranierna har tröttnat på ayatollorna och nationen, vilka känne­tecknas av ”tomma löften från deras islamiska teokrati”. Enligt en anonymt genomförd undersökning ska 80 procent av iranierna föredrar en demokratisk regering. Detta samtidigt som många lämnar islam.

Även missnöjet med narkotikamissbruk, korruption och fattigdom i landet ska vara stort.

– Folket i Iran säger: ’Om detta är vad islam har gett oss under de senaste 45 åren är vi inte intresserade. Vi vill veta vilka de andra alternativen är’”, förklarar Todd Nettleton på radiostationen Voice of The Martyrs, som fokuserar på vittnesbörd från förföljda kristna. 

Nettleton menar att Jesus är det trosalter­nativ som många väljer, och uppger att minst en miljon muslimer har lämnat islam för kristendomen samt att många moskéer har måst stänga, vilket fått till följd att regimen vill försöka krossa alla slags oliktänkande.

– Vi har hört flera berättelser om hem­kyrkor, där man haft bibelstudier, vilka nu plundrats. Alla där bli fotograferade och förhörs. Sedan arresteras mötesledaren”, säger Nettleton till CBN.

Don Shenk, vd för evangelisations­organisationen Tide Ministry, menar att det som händer i Iran är representativt för hela den islamiska världen. Han berättar att muslimer får drömmar och visioner, vilket gör att många får en annan bild av Gud.

– Vi får meddelanden från lyssnare som säger, ”nu förstår jag att Gud älskar mig, jag har alltid trott att Gud ville straffa mig”, säger Shenk till CBN.

Han tillägger att ett uppvaknande äger rum i hela den muslimska världen, inte bara i Iran, och nämner positiva rapporter från exempelvis Afghanistan, där kontak­ter med kristna kan leda till att man inte bara blir arresterad eller utfryst av sin familj utan dödas.

Kristendomen sprider sig också i Jemen, där Joshua Project rapporterar att den kristna tillväxten är nästan dubbelt så hög som det globala genomsnittet. Även i Saudiarabien har man blivit mer tolerant mot kristna och deras kyrkor, skriver CBN.

Powered by Labrador CMS