Könsdysfori

Elon Musk: Trans­lobbyn har tagit min son ifrån mig

Elon Musk, vars son har genomgått könsförändrande behandling och tagit avstånd från honom, är kritisk mot transaktivismen och vårdgivare som utför könskorrigering.

Elon Musk flyttade nyligen sina företag från Kalifornien på grund av delstatens trans­bejakande lagstiftning. Nu berättar Tesla­grundaren personligt om sin upplevelse av att ha förlorat en son som följd av könsdysfori.

Publicerad Uppdaterad

I ett samtal som sänds i Daily Wire berättar Teslagrundaren Elon Musk för den kanadensiske psykologi­professorn Jordan B Peterson, som Världen idag skrivit om vid flera tidigare tillfällen, personligt om att en av hans söner genomgått könsförändrande behandling. 

Jordan B Peterson.

Sonen var omyndig när han genomgick processen varpå behandling med hormon­blockerare genomfördes efter Elon Musks och moderns godkännande. Teslagrundaren anser dock att han vid tiden för sitt godkännande av sonens köns­förändrande behandling inte fullt ut förstod vad som var på väg att hända och upplevde stress.

– Covid (-pandemin) pågick, allt var förvirrat. Folk sade till mig att Xavier (som sonen då hette) skulle ta livet av sig annars.

Musk är starkt kritisk mot vårdgivare som utför köns­förändrande behandlingar och den amerikanska trans­lobbyismen som han liknar vid ett virus och avser att motarbeta.

– Jag förlorade min son, säger han med allvar i rösten.

– Min son Xavier är ”dödad” av ”woke-viruset”. 

Jag förlorade min son.

Elon Musk

Elon Musk är far till 12 barn. Sonen Xavier är i dag vuxen, heter Vivian och har enligt BBC tagit avstånd från sin far.

För bara några dagar sedan berättade Elon Musk att han bestämt sig för att flytta två av sina affärs­verksamheter från Kalifornien till Texas, vilket Världen idag skrivit om. Orsaken är att Kaliforniens styre infört ny lagstiftning om att skolor inte längre behöver underrätta vårdnads­havare om elevers könsdysfori, vilket kritiker menar underminerar vårdnads­havares roll.

Powered by Labrador CMS