Man och tro

Dags för kristen mans­konferens: ”Ser att vi fyller ett behov i landet”

Den 28 september inbjuder ”Trygga familjer” män till manskonferens i Uppsala. (Genrebild.)

Manskonferensen Momentum i Uppsala vill för tredje året i rad bli en plats där män möter Gud i gemenskap med varandra. 

– Fyll en buss och kom, uppmanar Emanuel Norén från arrangerande Trygga familjer.

Publicerad Senast uppdaterad

Lördagen den 28 september inbjuds män till Uppsala för ett event med Guds ord, bön och lovsång som grund. En av den kommande mans­konferensens talare, bibelläraren Åke Carlson, ser fram emot en dagen.

– I denna tid som vi lever i behöver vi verkligen hitta vår identitet som män. Kristuslikhet och manlighet är synonymt, det är vad Bibeln uppmanar oss att bli, att vara och att fortsätta så, säger Carlson i ett videoklipp på Trygga familjers Facebooksida.

Patrik Sandberg, organisations- och ledarutvecklare, mentor och föreläsare samt tidigare ledare för nätverket Sverigebönen, är en annan talare som medverkar.

Tre av de medverkande vid manskonferens Momentum i Uppsala den 28 september är Åke Carlson, Emanuel Norén och Patrik Sandberg.

– Förra året var det så fantastiskt att se hur Guds närvaro kom in i den här dagen och hur vi mötte varandra, mötte Gud, byggde vänskap, säger Sandberg till Trygga familjer.

Även det här året samlas man alltså i Uppsala, men den här gången i Echurchs lokaler i stället för i Uppsala baptistkyrka där man tidigare varit. Vid förra tillfället, i april i fjol, deltog ett 60-tal män.

– Fyll en bil, fyll en buss från din ort och kom och möt Gud tillsammans med oss andra män, uppmanar Emanuel Norén som också är talare vid konferensen.

Momentum, där även sångaren och musikern Andreas Wirsén medverkar, arrangeras i år för tredje gången sedan starten 2022. Deltagandet är kostnadsfritt och den som är intresserad kan finna mer information på Trygga familjers hemsida.

– Vi ser att det här fyller ett behov i landet. Det här ska vara en årlig konferens, sade Emanuel Norén till Världen idag i samband med fjolårets manskonferens.

Powered by Labrador CMS