Frukt

Äpple – en populär frukt med  många hälsofördelar

Den klassiska efterrätten äppelpaj är bara en av många rätter som äpplet kan användas till.

I september börjar höst­äpplena mogna; de har då föregåtts av sommaräppel­skörden och följs av vinteräpplena. Frukten är alltså mitt i säsong och den 25 september har äpplet sin egen dag.

Publicerad Senast uppdaterad

I år är det ett ovanligt bra äppelår och äppelträden dignar av frukt. På en del håll är det så mycket frukt att det är svårt att veta vad man ska göra med den men då kan saftning och syltning vara ett alternativ. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS