Frukt
Äpple – en populär frukt med många hälsofördelar
Den klassiska efterrätten äppelpaj är bara en av många rätter som äpplet kan användas till.
Janerik Henriksson/TT
I september börjar höstäpplena mogna; de har då föregåtts av sommaräppelskörden och följs av vinteräpplena. Frukten är alltså mitt i säsong och den 25 september har äpplet sin egen dag.
I år är det ett ovanligt bra äppelår och äppelträden dignar av frukt. På en del håll är det så mycket frukt att det är svårt att veta vad man ska göra med den men då kan saftning och syltning vara ett alternativ.
ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL
2 månader för 10 kr!
KÖP
Världen idag
DIGITAL
129,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
HELG
159,-
kr/månad
KÖP
Världen idag
PAPPER
189,-
kr/månad
KÖP