Film

Stakset i SR och TV4: Allt förändrades när jag blev frälst

Sebastian Stakset berättade i Sveriges Radio och TV4 om filmen Miséria som har premiär på fredag.

Du har helt andra ögon nu. Det sade radioreportern Katarina Gunnarsson då hon nyligen intervjuade Sebastian Stakset och jämförde med tiden då hon intervjuade honom när han levde ett kriminellt liv. 

– Det är det som händer när Jesus flyttar in i hjärtat, svarade Stakset som även berättade om inspelningen av filmen Miséria. 

Publicerad Uppdaterad

Den 13 september är det premiär för filmen Miséria med Sebastian Stakset i huvudrollen som den kriminelle Adam. Samtidigt släpper han ett nytt album med samma namn som filmen.

Med anledning av premiären blev Stakset nyligen intervjuad i TV4 och i Sveriges Radio. Där talade han om att meningen med filmen och musiken är att visa den misär som det kriminella livet medför.

Flera av scenerna i Miséria är hämtade ur Sebastian Staksets eget liv, medan andra är fiktiva. De scener som faktiskt har hänt var tunga att spela in, berättar han i TV4:s Nyhetsmorgon. För att kunna spela den här rollen fick han gå in i ett mentalt mörker som kostade mer än det smakade.

Den scen som var särskilt svår för Stakset handlade om när han förstod att han inte fick träffa sina barn mer och hur han då bestämde sig för att avsluta sitt liv.

– Jag började ju verkligen att gråta och säga förlåt till mina barn. Jag glömde bort att det fanns kameror, det hände på riktigt, säger han.

I samband med den inspelningen tog han ett återfall, men bad om hjälp.

– Jag kom tillbaka till roten av min tro. Det var bra.

Stakset talar också om hur han ser grovt kriminella få sina liv förvandlade varje vecka när de får möta Jesus. Programledaren kommenterar att han är bra på hopp och frågar hur han hittar det.

– När jag fick uppleva sann förlåtelse och kände mig älskad, då ändrades allting, svarar han.

För 15 år sedan gjorde radioreportern Katarina Gunnarssons en reportageserie om gangsterrappgruppen Kartellen, där Sebastian Stakset var frontfigur under namnet Sebbe Staxx. I en intervju som sändes på fredagen i både P1 Morgon och Studio Ett möter hon honom igen och reagerar på att han förändrats.

– Du har helt andra ögon nu. Det är ganska konstigt. Du har en helt annan blick än då när jag träffade dig på häktet, säger Gunnarsson i programmet.

Du har en helt annan blick än då när jag träffade dig på häktet.

Katarina Gunnarsson

– Det är det som händer när Jesus flyttar in i hjärtat. Då försvinner hatet, svarar Stakset.

Reportern berättar att hon en tid efter att hon gjorde reportagen om Kartellen träffade honom drogpåverkad och att han då ska ha hotat att slå sönder henne. Sebastian Stakset säger att han inte minns händelsen och ber henne om förlåtelse.

Han förklarar att han var hatisk och lättkränkt. Många av hans tidigare låtar handlade också om det kriminella liv han levde och gav uttryck för hatet han kände och många ungdomar såg upp till honom.

– Jag är frälst i dag, jag går med Jesus. Jag står inte för något av det.

Stakset talar vidare om att han strävar efter förlåtelse i dag och att det som behövs i Sverige är ”en väckelsevåg” av nåd, förlåtelse och försoning. Han säger också att han läser Bibeln och att han blivit kallad naiv på grund av det.

– Det finns till och med folk som har sagt att jag har blivit hjärntvättad. Jag sade: ”Bra, min hjärna var smutsig, jag behövde bli tvättad.”

Powered by Labrador CMS